Riječi osnivača

Pravo da u svom poslu budem najbolji u svijetu je jedino pravo koje mi niko ne može oduzeti!

Jugoslavija je oduvijek bila rasadnik dobrih građevinara. Kao takvi, predstavljali su jednu  od najrespektabilnijih građevinskih operativa u svijetu koja je osvajala mnoga tržišta i plijenila simpatije brojnih investitora na istoku i zapadu. Na moju sreću, ili žalost, moja starosna zrelost se vremenski podudarila sa trenutkom u kojem smo kao društvo trebali obnoviti ratom razrušenu zemlju, njene gotovo cijele gradove i infrastrukturu. To “novo vrijeme” je sa sobom donijelo i novo društveno uređenje, a taj novi sistem nije činio osnovnu potkonstrukciju na kojoj su do tada egzistirale domaće građevinske kompanije. Samim tim, veliki broj tadašnjih građevinskih kompanija se našao u teškoj situaciji, a armija domaćih građevinara se, obezglavljena, našla u statusu “na čekanju”. Odlučio sam se da ne čekam.

Osnivanjem građevinske kompanije „Duljević“ tržištu nisam ponudio još jednu kompaniju u nizu, jer tom tržištu nije trebala još jedna ista građevinska kompanija, već sam ponudio jednu sasvim novu i drugačiju visoko organizovanu građevinsku kompaniju, koja ima jasno definirane ciljeve, ostvaruje izuzetan kvalitet bez kompromisa i time podstiče razvoj građevinske djelatnosti uopće, podizanje sistema vrijednosti i njegovoj održivosti u dužem vremenskom periodu. Nova, zbog jasne vizije, ideje, opremljenosti i primjeni standarda i propisa iz oblasti građevinarstva, a drugačija po samom shvatanju posla, korektnom partnerskom odnosu, dobroj pripremi i organizaciji radova, brzini u izvođenju radova, kvalitetu izvođenja i potpunom poštivanju propisa zaštite na radu. I to je bio pun pogodak.

Vrijeme je pokazalo da sam bio upravu. Bogata referens lista i višedecenijsko iskustvo su iza nas, a brojni izazovi i uspjesi su tek pred nama.

Hako Duljević, osnivač kompanije