Povećane plate za 30%

Published by Meliha on

Odlukom uprave kompanije Duljević, danas je u velikoj sali Hotela Bosna na Ilidži održan radni sastanak, kojem su prisustvovali osnivači, menadžment i svi uposlenici ove kompanije.

Na ovom sastanku razmatrano je stanje u domaćem građevinskom sektoru, radni ambijent, opremljenost, poslovna politika firme, njena pozicija na tržištu, status uposlenika unutar nje kao i poslovni planovi za naredni period.

Na ovom sastanaku, koji je trajao više od četri sata, svi uposlenici su imali mogućnost iznošenja svojih viđenja, prijedloga, primjedbi i sugestija vezano za njihov status i organizacionu šemu ove firme.

Na kraju radnog dijela sastanka usvojen je niz zaključaka i mjera sa ciljem poboljšanja bezbijednosti na radu, radne discipline, kvaliteta izvođenja radova i učinkovitosti. S tim u vezi, uposlenicima je povećana plata za 30% u odnosu na prethodni period, čija primjena stupa na snagu počev od 1. aprila ove poslovne godine.

Po završetku radnog dijela sastanka, uposlenici su obavili zajednički ručak i nastavili sa druženjem u pomenutom hotelu.

Categories: Novosti